Werkloosheid gedaald naar 3,0 procent

Het aantal mensen met betaald werk nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 21.000 per maand toe en bedroeg in januari 9,1 miljoen personen. Het aantal werklozen is in de afgelopen drie maanden gedaald met gemiddeld 13.000 per maand naar nu 284.000.

Lees verder

Consumptie huishoudens bijna 3 procent hoger

Consumenten hebben in december 2,9 procent meer besteed dan in december 2018. Volgens het CBS is dit de grootste groei in 2019. Consumenten gaven vooral meer uit aan personenautos.

Lees verder

Koopwoningen 6,3 procent duurder in januari

Bestaande koopwoningen waren in januari 6,3 procent duurder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat melden het CBS en het Kadaster. Vergeleken met het dieptepunt in juni 2013 lagen de prijzen in januari gemiddeld 44 procent hoger.

Lees verder

Afvalstoffenheffing steeg nog nooit zo hard

De woonlasten die huiseigenaren aan de gemeente betalen stijgen dit jaar met gemiddeld 5,2 procent. Dat is fors hoger dan de stijging in 2019 (3,4 procent) en vier keer zo hoog als de inflatie (1,3 procent). Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH).

Lees verder

Meer kans op inbraak tijdens carnaval in Limburg en Brabant

Carnaval blijkt in het zuiden van Nederland ook voor inbrekers een groot feest. Het inbraakrisico neemt volgens Interpolis tijdens de vier carnavalsdagen met bijna driekwart toe.

Lees verder

Veel Nederlanders bouwen geen nabestaandenpensioen op

Slechts de helft van de Nederlanders weet zeker dat de partner een nabestaandenpensioen opbouwt. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van vakbond CNV onder 2400 werkenden. 26 procent weet zeker dat dit niet het geval is, 20 procent weet het niet.

Lees verder

Consumenten kunnen dit jaar minder lenen

Consumenten die een lening willen afsluiten, kunnen in 2020 een stuk minder geld lenen dan vorig jaar. In sommige gevallen is de maximale lening nog maar de helft van wat in 2019 mogelijk was. Dat meldt Independer na eigen onderzoek.

Lees verder

4200 extra banen door brexitbedrijven

De lange onzekerheid over de uitkomst van het brexitproces vorig jaar heeft gunstig uitgepakt voor Nederland. Het aantal bedrijven dat de oversteek waagde vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland verdubbelde bijna.

Lees verder

Gemiddeld huis volgend jaar 25.000 euro duurder

Een gemiddeld koophuis zal in 2021 ongeveer 25.000 euro duurder zijn dan in 2019. Dat voorspellen economen van Rabobank. Die denken dat de prijsstijging van huizen de komende jaren zal afvlakken.

Lees verder

Arbeidsmarkt werd weer krapper in vierde kwartaal

In het vierde kwartaal van 2019 kwamen er weer meer vacatures bij en de werkloosheid daalde licht. Het aantal banen nam toe. Volgens het CBS is de arbeidsmarkt, na een lichte verruiming in het derde kwartaal, weer krapper geworden.

Lees verder