400 miljard op Nederlandse spaarrekeningen

De Nederlandse spaarrekeningen blijven maar aangroeien. Ondanks of juist door de coronacrisis is het gezamenlijke spaarsaldo met 30 miljard euro gegroeid. In totaal staat er nu 400 miljard aan spaargeld op Nederlandse rekeningen, aldus DNB.

Lees verder

Uitvaartverzekeraar Yarden opnieuw in problemen

Uitvaartverzekeraar Yarden staat er opnieuw financieel slecht voor. De buffers zijn tot ver onder het wettelijk minimumvereiste niveau gezakt. Yarden verkoopt voorlopig geen nieuwe verzekeringen en verwacht dat het flink in het personeelsbestand moet snijden.

Lees verder

Nederlander betaalt ruim 2 duizend euro aan autobelasting

Een auto of ander motorvoertuig kost een Nederlander gemiddeld 2.158 euro belasting per jaar. Daarmee staat ons land in de middenmoot van de ranglijst met dertien onderzochte landen.

Lees verder

Huurprijzen buiten de stad hard omhoog

De prijzen voor huurwoningen in de vrije sector zijn in het afgelopen kwartaal harder gestegen buiten de stad dan midden in de stad. In Amsterdam en Amstelveen, twee gemeenten met relatief hoge huurprijzen, werden huurwoningen zelfs goedkoper.

Lees verder

Topverdieners krijgen zes keer zo veel als medewerker

De topmensen in de duizend grootste Nederlandse bedrijven verdienden vorig jaar gemiddeld 5,9 keer zo veel als de gemiddelde voltijdwerknemer, meldt het CBS.

Lees verder

Oproep voor verbod op negatieve rente voor kleine spaarders

De financiële vergelijkingssite Geld.nl roept demissionair minister Hoekstra van Financiën met spoed op een verbod op negatieve spaarrente in te stellen voor spaarders met een klein spaarsaldo. Dat schrijft Infinance.

Lees verder

Bijna tweederde rekent op einde huizenbubbel

Binnen enkele jaren zal de ‘huizenbubbel’, die het gevolg is van stijgende huizenprijzen, uiteenspatten. Dat verwacht 62 procent van de Nederlanders volgens onderzoek van De Hypotheker.

Lees verder

Hoogte coronasteun verschilt per gemeente

De hoogte van de coronasteun voor mensen die hun woonlasten niet meer kunnen betalen, de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK), verschilt sterk per gemeente. Het verschil kan bijna 2.000 euro per maand bedragen.

Lees verder

In 2020 ruim 2,5 miljard uitgegeven bij Europese webwinkels

Het bedrag dat Nederlandse consumenten vorig jaar bij Europese webwinkels hebben uitgegeven is met 600 miljoen euro toegenomen ten opzichte van 2019, In 2020 werd volgens het CBS bijna 2,6 miljard euro uitgegeven.

Lees verder

Huizenkopers moeten vaker en meer overbieden

In het hele land wordt de meerderheid van de woningen boven de vraagprijs verkocht. Overbieden is niet langer alleen in de Randstad gebruikelijk. Ook de bedragen waarmee overboden wordt, gaan omhoog.

Lees verder