Veel woningen te koop gezet

Door corona kiezen meer mensen ervoor om hun huis in de verkoop te zetten. Makelaars hebben het de laatste weken drukker dan normaal. Dat meldt RTL Z op basis van een eigen rondgang.

Lees verder

Werkgevers willen compensatie ontslagvergoeding

Ondernemers- en werkgeversorganisaties willen dat de overheid ook ontslagkosten van mkb-bedrijven in nood vergoedt. Horecabedrijven, reisbureaus, sportscholen en retailers geven aan dat zij geen geld hebben voor het betalen van de transitievergoeding.

Lees verder

160 duizend minder mensen met werk

Het aantal mensen met betaald werk daalde in april met 160 duizend naar 8,9 miljoen. Een terugval van die omvang in een maand tijd is nog niet eerder voorgekomen sinds 2003, toen de maandcijfers voor het eerst werden gepubliceerd door het CBS.

Lees verder

Vertrouwen consument neemt verder af

Door de coronacrisis liep het vertrouwen van consumenten in april een historische deuk op. In mei neemt het consumentenvertrouwen verder af en komt uit op -31, aldus het CBS.

Lees verder

Helft werknemers pot vakantiegeld op

De meeste werknemers krijgen deze maand het vakantiegeld bijgeschreven op hun rekening. De helft van hen geeft dat voorlopig niet uit. Een kwart van de consumenten denkt het vakantiegeld alsnog te besteden aan vakantie.

Lees verder

Huizenprijzen in april flink gestegen

Huizen waren in april 7,3 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is een grotere prijsstijging dan in de afgelopen maanden. Ook het aantal transacties was vorige maand flink groter in vergelijking met een jaar eerder. Dat melden het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Consumenten en ondernemers voor 11 miljard ondersteund

Nederlandse banken hebben de afgelopen weken bijna 143.000 ondernemers en 30.000 consumenten financiele ondersteund door bijvoorbeeld uitstel van betaling te geven, extra leningen te verstrekken of bedrijven extra kredietruimte te geven.

Lees verder

Grootste dip in bestedingen ooit gemeten

Consumenten hebben in maart 6,7 procent minder besteed dan in maart 2019. Dat is de grootste krimp van de binnenlandse consumptie door huishoudens die het CBS ooit heeft gemeten.

Lees verder

Toch partnertoets bij coronabijstand ondernemers

Zelfstandigen die gebruik willen maken van de speciale bijstandsregeling voor ondernemers moeten aan strengere regels voldoen. Bij de beoordeling of er recht is op steun van de overheid, wordt binnenkort ook gekeken naar het inkomen van de partner.

Lees verder

Stijging consumentenprijzen in april lager

Consumentengoederen en -diensten waren in april 1,2 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. In maart was de inflatie van de consumentenprijzen nog 1,4 procent. De daling in april komt vooral doordat benzine flink goedkoper is geworden.

Lees verder