Verzekeraars willen meer controles van stallen

De recente stalbranden in Nederland vormen voor verzekeraars en het Verbond van Verzekeraars een aanleiding voor onderzoek naar extra risicogerichte inspecties bij veehouderijbedrijven.

Lees verder

Tweedehands auto niet altijd goed verzekerd

Een derde van de autoverzekeringen heeft geen aanschafwaarderegeling voor tweedehandsautos. Zonder zon regeling kunnen verzekerden bij een total loss of diefstal van de auto er flink bij in schieten.

Lees verder

Lonen naar verwachting omhoog

Door de florerende economie, de sterke economische groei en het hoge consumentenvertrouwen zijn steeds meer bedrijven en sectoren bereid de lonen te verhogen. Dat stelt werkgeversvereniging AWVN.

Lees verder

Personeelstekort steeds vaker probleem

Het wordt voor Nederlandse bedrijven steeds lastiger om goede medewerkers aan te trekken. Een op de zes ondernemers ervaart personeelstekort als een belemmering te voor het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten.

Lees verder

Lichte stijging woningverkoop

In juli zijn er 1,3 procent meer verkochte woningen geregistreerd vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In totaal wisselden 19.979 woningen van eigenaar. Dit meldt het Kadaster.

Lees verder

Steeds vaker pech of ongeval met camper

In de maanden juni en juli 2017 is het aantal meldingen bij de alarmcentrale van campers met pech of ongevallen met 58% gestegen vergeleken met diezelfde periode in 2016. Van 2015 op 2016 was de stijging nog 31%.

Lees verder

Economie groeit met 3,3 procent

Volgens een raming van het Centraal Planbureau (CPB) groeit de Nederlandse economie dit jaar stevig door. De groei van het bruto binnenlands product (bbp) komt naar verwachting dit jaar uit op 3,3 procent, volgend jaar op 2,5 procent.

Lees verder

Sterkste banengroei sinds 2008

In het tweede kwartaal van 2017 is het aantal banen opnieuw toegenomen. Op jaarbasis is de banengroei de grootste sinds 2008. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt.

Lees verder

Toename aantal vacatures

Het aantal openstaande vacatures is in het tweede kwartaal met 20 duizend toegenomen, de sterkste groei sinds 2006. De laatste vier jaren groeide het aantal vacatures elk kwartaal.

Lees verder

Rabobank voorziet huizenbubbel

Volgens economen van de Rabobank dreigt er in steden als Amsterdam en Utrecht een huizenbubbel. De huizenmarkt moet in evenwicht worden gebracht door snel flink wat woningen bij te bouwen.

Lees verder