Ziekteverzuim weer hoger door terugkeer naar kantoor

Het ziekteverzuim begint weer te stijgen, nu mensen weer terugkeren naar kantoor. Het aantal mensen dat zich ziek meldde in het tweede kwartaal was flink hoger dan dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder

Spaarkapitaal groeit minder hard

Het enorme vermogen aan spaarkapitaal van alle Nederlandse huishoudens samen groeit nog wel, maar de groei vlakt af. Afgelopen maand legden Nederlanders 33,9 miljard euro aan spaargeld in, maar namen ook 33,1 miljard op.

Lees verder

Vaak nog mankementen bij nieuwbouwhuizen

Vorig jaar werden gemiddeld 19 gebreken geconstateerd bij de oplevering van nieuwbouwwoningen. Dat meldt Vereniging Eigen Huis na analyse van ruim 14.000 opleveringskeuringen.

Lees verder

Zelfstandigen vragen minder snel hypotheek aan

Zelfstandigen vragen minder vaak een hypotheek aan. Vergeleken met de periode vóór corona is het aantal hypotheekaanvragen van zelfstandig ondernemers met 8 procent gedaald, bij huizenkopers in loondienst steeg het aantal aanvragen met 14 procent.

Lees verder

Pensioenfondsen zien dekkingsgraad richting 110 gaan

In het tweede kwartaal van 2021 is de financiële positie van pensioenfondsen voor het vijfde opeenvolgende kwartaal verbeterd. Dit komt volgens De Nederlandsche Bank doordat het pensioenvermogen harder steeg dan de waarde van de verplichtingen.

Lees verder

Persoonlijke lening soms goedkoper dan tweede hypotheek

Een tweede hypotheek voor de financiering van een verbouwing is niet altijd voordeliger dan een persoonlijk, consumptief krediet. Volgens vergelijkingssite Geld.nl kan bij een lening van 28.000 euro het verschil al oplopen tot zo'n 800 euro.

Lees verder

Huurprijzen stijgen verder door krapte

De huurprijzen voor rijtjeshuizen en appartementen in de vrije sector zijn in de afgelopen drie maanden verder gestegen. Dat wordt, net als op de koopwoningmarkt, veroorzaakt door het zeer beperkte aanbod aan beschikbare woningen.

Lees verder

ABP verwacht premie in 2022 te verhogen

Ambtenarenpensioenfonds ABP denkt dat het begin volgend jaar de pensioenpremie moet verhogen. Dit is nodig, zegt het grootste pensioenfonds van Nederland, omdat de rente laag is en het rendement op beleggingen tegenvalt. Eerder maakte zorgpensioenfonds PFZW al bekend de premie volgend jaar te verhogen.

Lees verder

Minder auto's gestolen afgelopen half jaar

Het aantal diefstallen van personenauto's is in de eerste helft van 2021 afgenomen met 21 procent. In totaal werden er 2.578 gestolen in de eerste zes maanden. Er werden ook 41 procent minder lichte bedrijfswagens gestolen.

Lees verder

Aantal werklozen weer onder de 300.000

Het aantal werkloze Nederlanders was vorige maand 297.000. Dat is 3,2 procent van de beroepsbevolking. Het is voor het eerst sinds maart 2020, toen de coronacrisis begon, dat het aantal werklozen onder de 300.000 ligt.

Lees verder