Huren beperkt omhoog in Nederland

De gemiddelde huurprijsstijging was in het tweede kwartaal van 2019 voor het eerst lager dan in het tweede kwartaal van 2015.

Lees verder

Economisch beeld iets verslechterd

Het beeld van de economie is in juli een fractie minder gunstig dan een maand eerder, meldt het CBS. Met name het producentenvertrouwen nam in juni opnieuw af.

Lees verder

Prijzen nieuwbouwwoningen 10 procent hoger

Nieuwbouwkoopwoningen waren in het eerste kwartaal van 2019 ongeveer 10 procent duurder dan een jaar eerder. Net als in de vijf voorgaande kwartalen stegen de prijzen van nieuwbouwkoopwoningen harder dan die van bestaande koopwoningen.

Lees verder

Meeste bedrijven houden zich niet aan Arbowet

Slechts 33 procent van de bedrijven voldoet aan alle verplichtingen uit de Arbowet. Dat blijkt uit het onderzoek Arbo in bedrijf 2018 van de Inspectie SZW. Een merendeel van de bedrijven houdt zich dus niet aan de wet.

Lees verder

Flinke loonstijging in nieuwe cao's

De gemiddelde loonstijging in de nieuwe cao's uit juni is net iets meer dan 3 procent. Dat is de grootste stijging sinds de financiƫle crisis van tien jaar geleden. Ook ligt het een stuk hoger dan het jaargemiddelde van 2,3 procent in 2018.

Lees verder

ABN verlaagt spaarrente naar 0,02 procent

ABN AMRO verlaagt de spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening per 17 juli van 0,03 procent naar 0,02 procent.

Lees verder

Meer faillissementen in juni

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. Er zijn in juni 7 bedrijven meer failliet verklaard dan in mei.

Lees verder

IOW wordt verlengd met 4 jaar

De Wet inkomensvoorziening oudere werklozen (IOW) wordt naar verwachting met vier jaar verlengd. De IOW biedt tijdelijk financiele opvang aan oudere werklozen van wie de WW- of WGA-uitkering is afgelopen en die nog geen recht hebben op een AOW-uitkering.

Lees verder

Meer woningen in de verkoop

De woningmarkt is in het tweede kwartaal van 2019 weer iets afgekoeld. Volgens makelaarsvereniging NVM stijgen de huizenprijzen minder hard en is het woningaanbod toegenomen.

Lees verder

Steeds meer koopwoningen worden verhuurd

Steeds meer koopwoningen worden door de eigenaren verhuurd. Volgens het CBS werden in 2017 ongeveer 100.000 voormalige koopwoningen die geen eigendom waren van woningcorporaties, in gebruik genomen voor verhuur.

Lees verder