DNB voorziet een stevige economische dip

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) voorziet een stevige economische dip als gevolg van het coronavirus, maar ziet ook dat Nederland een relatief gunstige uitgangspositie heeft, dankzij de buffers die in de afgelopen jaren zijn aangelegd.

Lees verder

Corona?heeft?grote invloed op wonen en verhuizen

Het coronavirus heeft grote invloed op de woningmarkt. Dat denken de Nederlandse huiseigenaren die door Vereniging Eigen Huis (VEH) bevraagd zijn. De helft van hen denkt dat de waarde van huizen door de crisis zal gaan dalen.

Lees verder

ABN is ook voor grotere bedrijven coulant met rente en aflossing

ABN Amro biedt ook grotere bedrijven met een krediet tot 50 miljoen, een mogelijkheid voor uitstel van aflossingen en rentebetalingen. Voorheen kregen alleen kleinere zakelijke klanten automatisch uitstel.

Lees verder

DNB laat strengere regels banken even los

De Nederlandsche Bank (DNB) kondigde in oktober 2019 aan dat banken meer kapitaal moeten aanhouden voor hun hypotheekportefeuilles. De toezichthouder heeft nu besloten om de inwerkingtreding van de maatregel vanwege de coronacrisis uit te stellen.

Lees verder

Recordwinsten voor niet-financiële bedrijven in 2019

De brutowinst van niet-financiële bedrijven kwam in 2019 uit op 264,2 miljard euro. Dat is het hoogste bedrag sinds het begin van de metingen in 1995 en 7,1 miljard euro meer dan in 2018, toen het vorige record werd gerealiseerd.

Lees verder

Inkomen huishoudens 1,6 procent hoger in 2019

Het inkomen van huishoudens was in 2019 1,6 procent hoger dan een jaar eerder. Zowel de beloning van werknemers steeg (4,7 procent) als het inkomen van zelfstandigen (5,3 procent).

Lees verder

Duizenden zzp-bijstandaanvragen in grote steden

Het loopt storm met de zzp-bijstandaanvragen in de grote steden. Sinds vorige week is het aantal aanmeldingen explosief gestegen, aldus de grote gemeenten.

Lees verder

Bijna kwart van de winkels hebben deuren gesloten

Naar schatting zo'n vijftien- tot twintigduizend winkels hebben de deuren gesloten in verband met het coronavirus. Dat schat onderzoeksbureau Locatus . In totaal zijn er ruim 90.000 winkels in Nederland.

Lees verder

Rabobank voorziet recessie door coronacrisis

De economie krimpt dit jaar met 0,2 procent. Dat voorspellen economen van Rabobank. In de voorspelling gaan de economen ervan uit dat de crisis tussen april en juli onder controle komt. Halverwege 2020 zou dan economisch herstel kunnen optreden.

Lees verder

Consumentenvertrouwen in maart gelijk gebleven

De stemming onder consumenten verandert niet. Althans, volgens een peiling van voor de strenge coronamaatregelen. Het consumentenvertrouwen is in maart -2. Het oordeel over het economisch klimaat is negatiever, de koopbereidheid een fractie hoger.

Lees verder