Industrie investeert meer in januari

In januari heeft de industrie 12,1 procent meer geinvesteerd dan in januari 2017. In december 2017 waren de investeringen nog iets gekrompen, aldus het CBS.

Lees verder

Nederland vierde in EU met hoogte uurloon

Het gemiddelde loon per uur van werknemers in de Europese Unie ontvangen was vorig jaar 23,10 euro. Dit is een stijging van bijna 12 procent in vergelijking met 2007. Het loon van Nederlandse werknemers is het drie na hoogst in de EU.

Lees verder

Kwart van huizen in 2030 van aardgas af

Het kabinet wil dat er in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af zijn gekoppeld. Oud-PvdA-leider Diederik Samsom is door het kabinet aangesteld om dat voor elkaar te krijgen.

Lees verder

Kabinet wil werkgevers helpen belemmeringen weg te nemen

Ondernemers en ondernemersverenigingen hebben het kabinet in een brief opgeroepen ondernemerschap te bevorderen en bedrijven niet dwars te zitten. Het kabinet reageert welwillend.

Lees verder

Ladingdiefstallen 2017 nauwelijks gestegen

De politie registreerde in 2017 precies 237 ladingdiefstallen in Nederland. Daarmee is het aantal nagenoeg gelijk gebleven met de 232 diefstallen in 2016.

Lees verder

Flitskrediet maximaal 14 procent rente

Voor een minilening of flitskrediet mag maximaal 14 procent rentevergoeding gevraagd worden. Ook buitenlandse flitskredietaanbieders moeten zich houden aan de maximale kredietvergoeding als ze geld lenen aan Nederlandse consumenten.

Lees verder

Helft samenwoners zonder samenlevingscontract

Veel stellen wonen samen zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Zonder vastgelegde afspraken over financiële zaken lopen de partners een verhoogd risico op financiële problemen, aldus Wijzer in Geldzaken na eigen onderz

Lees verder

Zakgeld: hoeveel geef je?

In maart vind de Week van het geld plaats. Een week waarin allerlei activiteiten op scholen worden georganiseerd rondom financiële bewustwording. Een mooi moment om over geld te praten met je zoon of dochter. Misschien weet je nog wanneer jij voor het eerst je zakgeld kreeg of je eerste spaarpot? En nu beleef je opnieuw deze periode maar dit keer ben jij diegene die zakgeld geeft.

Lees verder

Bouwtechnische keuring

Voorkom verrassingen! Met een Bouwtechnische keuring heeft u meer inzicht in de staat van een woning.

Lees verder

Wilsbekwaamheid en levenstestament

Wie behartigt uw belangen als u het zelf niet meer kunt? Stel u moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en u weet niet hoe u er na de operatie aan toe bent. Of u verblijft voor langere tijd in het buitenland. Het kan ook zijn dat u een dagje ouder wordt. Dan neemt de kans toe dat u afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken.

Lees verder