Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

Het kabinet verlengt de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen tot 1 januari 2023. Dat betekent dat particulieren dezelfde prijs ontvangen voor de stroom die ze opwekken als voor de prijs die ze betalen voor de stroom die ze afnemen.

Lees verder

Veel bedrijven opgericht in eerste kwartaal

De Nederlandse bedrijvigheid is in het eerste kwartaal van 2019 flink gegroeid. het aantal bedrijven dat actief is, steeg in de eerste drie maanden met bijna 50.000. Dat is 116 procent hoger dan vorig jaar, aldus Graydon.

Lees verder

Koopwoningen 7,7 procent duurder in maart

Koopwoningen waren in maart 7,7 procent duurder dan in maart 2018. De prijzen gingen in maart iets harder omhoog dan in februari. Dat blijkt uit gegevens van het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Koopwoningen Flevoland stijgen het meest in prijs

In het eerste kwartaal van 2019 waren de prijzen van koopwoningen in Flevoland 11,0 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de grootste stijging van alle provincies en dat al voor het vierde kwartaal op rij.

Lees verder

61 hypotheekadviseurs bestraft voor kopiëren handtekening

De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs woensdag een beroepsverbod van twee tot zes weken opgelegd. Ze kopieerden handtekeningen van klanten zonder dat die dat wisten. Daarmee overtraden de adviseurs de Bankierseed.

Lees verder

Huurwoningen om grote steden snel duurder

Gemeenten om grote steden heen zien een snelle inwonersgroei en een forse stijging van de huurprijzen. Landelijk steeg de vrijesectorhuurprijs in het eerste kwartaal 4,9 procent, in gebieden bij de Randstad liep die stijging op tot ruim 18 procent.

Lees verder

Vertrouwen en consumptie huishoudens stabiel

Consumenten hebben in februari 0,9 procent meer besteed dan in februari 2018. Dit is een kleine groei door het fors lagere gasverbruik in vergelijking met de veel koudere maand februari een jaar geleden. Het consumentenvertrouwen in april stijgt licht.

Lees verder

Werkgevers en werknemers in bouw vrezen te hoge pensioenleeftijd

Ruim de helft van de werkgevers in de bouw en industrie is bang dat werknemers het doorwerken tot de pensioenleeftijd niet volhouden. 55 procent vreest dat werknemers gezondheidsproblemen krijgen.

Lees verder

MKB-Nederland wil kortere betalingstermijn

Ondernemersvereniging MKB-Nederland wil dat grote ondernemingen voortaan hun rekeningen binnen dertig dagen in plaats van binnen zestig dagen betalen. Daarvoor pleit de organisatie in een brief aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

Lees verder

Pensioenfondsen waarschuwen voor kortingen

Voor miljoenen Nederlanders komt een verlaging van de pensioenen steeds dichterbij. Daarvoor waarschuwen de grote pensioenfondsen. Vooral bij metaalfondsen PME en PMT is de kans klein dat de fondsen hun financiële positie op tijd op orde krijgen.

Lees verder