Prinsjesdag: Redelijke vooruitzichten met een voorbehoud

De Nederlandse economie draait momenteel prima, maar komt de aankomende jaren in een periode van gematigdere groei terecht. Dat zei koning Willem-Alexander in de troonrede.

Lees verder

Miljoenennota: Belastingen en toeslagen

Aanvankelijk zou het aantal belastingschijven pas in 2021 van vier naar twee gaan, maar het kabinet heeft bekend gemaakt dat de invoering wordt vervroegd naar 2020.

Lees verder

Miljoenennota: Mobiliteit

Net als dit jaar hoeft er in 2020 geen motorrijtuigenbelasting (mrb) voor elektrische auto's betaald te worden. Dit blijft tot en met 2024 zo. In 2025 gaat de mrb naar een kwart en vanaf 2026 het volledige bedrag.

Lees verder

Miljoenennota: Zelfstandige, werkgever en werknemer

De zelfstandigenaftrek voor zzp-ers wordt versoberd. Tot nu toe hoefden zelfstandige ondernemers over de eerste 7.280 euro winst geen belasting te betalen, maar die vrijstelling wordt in tien jaar stapsgewijs verlaagd naar 5.000 euro in 2028.

Lees verder

Ondernemers hechten aan goede financieel adviseur

Iets meer dan een derde van de ondernemers (35 procent) heeft moeite met het vinden van een onafhankelijke adviseur voor externe financiering. Dit blijkt uit onderzoek van een kredietverstrekker onder 372 ondernemers met meer dan 10 mensen in dienst.

Lees verder

Kabinet rekent op 2 procent koopkrachtgroei middeninkomens

Mensen met een midden en hoger inkomen gaan er volgend jaar ruim 2 procent in koopkracht op vooruit. Daar rekent het kabinet op, aldus bronnen in Den Haag. Mensen met een lager inkomen kunnen minder koopkrachtstijging verwachten, van 1,4 tot 1,8 procent.

Lees verder

Werknemer rekent op werkgever bij financiele zaken

Ruim driekwart van de werknemers wil bij financiele problemen ook terecht kunnen bij de werkgever. Met name wanneer het gaat over minder werken, vervroegd/deeltijd pensioen of minder inkomen door ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Lees verder

Omzet detailhandel ruim 3 procent hoger

De detailhandel heeft in juli 3,4 procent meer omgezet dan in juli 2018,. Volgens het CBS boekten zowel de foodsector als de non-foodsector een hogere omzet. Daarnaast is online 15,4 procent meer omgezet.

Lees verder

Loonstijging hoger dan eerder verwacht

De loonstijging voor 2020 valt hoger uit dan het Centraal Planbureau (CPB) had verwacht. Het CPB voorzag een cao-loonstijging van 2,5 procent, volgens werkgeversvereniging AWVN blijkt uit de nu afgesloten meerjarige cao's dat het om 3,3 procent gaat

Lees verder

Geld overmaken altijd binnen vijf seconden

Bij de zeven grootste banken in Nederland is het nu mogelijk om direct geld over te boeken. Volgens Betaalvereniging Nederland duurt de transactie niet langer dan vijf seconden.

Lees verder