Lagere hypotheek bij gelijkblijvend loon

Huizenzoekers die geen loonstijging verwachten kunnen volgend jaar soms duizenden euros minder hypotheek krijgen om een huis te kopen. Dit meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van eigen berekeningen.

Lees verder

TVM waarschuwt voor ladingdiefstal

TVM Verzekeringen waarschuwt chauffeurs met dure ladingen voor verkeersdrukte rond hun vrachtwagen.

Lees verder

Recordaantal huizen verkocht in derde kwartaal

In het derde kwartaal van dit jaar zijn ruim 61.000bestaande woningen verkocht. Dat is het hoogste aantal in een kwartaal ooit, aldus het CBS.

Lees verder

Grote prijsstijgingen in Noord-Holland en Utrecht

De gemiddelde prijsstijging van de bestaande koopwoningen was het hoogst in de provincies Noord-Holland en Utrecht. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Consumptie huishoudens ruim 2 procent hoger

Consumenten hebben in augustus 2,3 procent meer besteed dan in augustus 2016, aldus het CBS. De groei is al vijf maanden op rij meer dan 2 procent. Consumenten gaven in augustus vooral meer uit aan woninginrichting en kleding dan een jaar eerder.

Lees verder

NHG-grens hypotheken stijgt volgend jaar

De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat met ingang van volgend jaar weer omhoog. Vanaf 1 januari stijgt de NHG-grens naar 265.000 euro. Nu ligt de grens nog op 245.000.

Lees verder

Werkloosheid blijft stabiel onder 5 procent

De werkloosheid in Nederland bedroeg in september 4,7 procent van de beroepsbevolking, gelijk aan augustus. Vorig jaar kwam het werkloosheidspercentage nog uit op 5,7 procent. In september waren er 422.000 werklozen, aldus het CBS.

Lees verder

Drukte op hypotheekmarkt door nieuwe regels 2018

Hypotheekverstrekkers hebben het dit laatste kwartaal extra druk omdat veel klanten nog voor het nieuwe jaar een nieuwe hypotheek willen afsluiten.

Lees verder

Stijgende lonen vergroten hypootheekruimte

Vooral mensen met een hoger inkomen, hebben volgend jaar naar verwachting iets meer ruimte voor het afsluiten van een hypotheek. Dat is te danken aan een stijging van de lonen.

Lees verder

Dekkingsgraad pensioenfondsen verder verbeterd

De financiƫle positie van de grote pensioenfondsen in Nederland is in het derde kwartaal verbeterd. Dat is vooral te danken aan het betere rendement op beleggingen.

Lees verder