Meer huishoudens met inkomen boven halve ton

In 2017 hadden ruim een half miljoen huishoudens een inkomen van meer dan 50.000 euro. Dat zijn een kleine 7 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland. Dat zijn er 120.000 meer dan in 2013. Dit meldt het CBS.

Lees verder

Heel kleine pensioenen vervallen

Per 1 januari 2019 worden de heel kleine pensioenen geschrapt. Het gaat dan om pensioenbedragen van maximaal 2 euro bruto per jaar. Omgerekend gaat het om een opgebouwd pensioen van twee of drie tientjes in totaal.

Lees verder

Hypotheek vrijwillig aflossen zou 350 euro per jaar besparen

Gezinnen met een hypotheek kunnen honderden euro's per jaar besparen als ze hun hypotheekschuld vrijwillig versneld aflossen. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB).

Lees verder

Mensen met geldproblemen vragen nauwelijks hulp

Veel Nederlanders met betalingsproblemen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben. Volgens budgetteringsinstituut Nibud weet de helft van de huishoudens met ernstige betalingsproblemen niet waar ze met dergelijke problemen terechtkunnen.

Lees verder

Ondernemers tegen wet die tijdelijk werk duurder maakt

Ondernemers uit detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Ze hebben in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor SZW overhandigd.

Lees verder

Werkgeverersclubs praten ondernemers bij over brexitonzekerheid

VNO-NCW en MKB-Nederland gaan ondernemers bijpraten over de brexit nu er in het Verenigd Koninkrijk de nodige onduidelijkheid is ontstaan door het uitstel van een parlementaire stemming.

Lees verder

Aantal verkeersclaims gedaald maar schadelast neemt toe

Het aantal verkeersclaims naar aanleiding van een aanrijding is in 2017 met achttien procent gedaald. De schadelast is afgelopen jaar wel met zeven procent toegenomen. Dat komt volgens verzekeraars met name door de hogere kosten van letselschade.

Lees verder

Lage benzineprijs drukt stijgende consumentenprijzen

Consumentengoederen en -diensten waren in november 2,0 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging schommelt volgens het CBS al vijf maanden rond de 2 procent.

Lees verder

IMF wil gelijkere beloning zzp-ers en werknemers

De verschillen tussen werknemers en zzp-ers moeten worden verkleind en de lonen zouden omhoog moeten. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over Nederland. Ook moet volgens het IMF het pensioenstelsel hervormd worden.

Lees verder

Ozb volgend jaar gemiddeld met 2,2 procent omhoog

De onroerendezaakbelasting (ozb) gaat volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) volgend jaar met gemiddeld 2,2 procent omhoog. VEH hield een steekproef onder 111 gemeenten en concludeert ook dat de verschillen tussen gemeenten groot zijn.

Lees verder