Koopwoningen 9 procent duurder in jaar tijd

Koopwoningen zijn duurder dan ooit. Volgens het CBS en het Kadaster stegen de huizenprijzen in juni tot ver boven de piek van mei. De prijzen waren in juni bijna 9 procent hoger in vergelijking met een jaar eerder.

Lees verder

Woningmarkt zucht onder krapte en hoge prijzen

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland bereikten in het tweede kwartaal van 2018 het hoogste niveau ooit. Het aantal verkopen nam bijna overal af. Vooral in de vier grootste steden nam de krapte op de woningmarkt toe.

Lees verder

Arbeidsongevallen met verzuim nemen toe

Het aantal mensen dat na een arbeidsongeval vier of meer dagen niet aan het werk kan, neemt toe. In 2017 had 3,4 procent van de werknemers een arbeidsongeval. De helft daarvan was de volgende dag weer aan het werk, 1,2 procent verzuimde 4 of meer dagen.

Lees verder

Langzaam herstel pensioenfondsen

De positie van de grote Nederlandse pensioenfondsen is in het tweede kwartaal licht hersteld na de terugval in het eerste kwartaal. Toch liggen de dekkingsgraden nog steeds beneden het gewenste niveau.

Lees verder

Consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger

Consumenten hebben in mei 1,9 procent meer besteed dan in mei 2017. Volgens het CBS is de groei minder groot dan in de voorgaande drie maanden.

Lees verder

Minder consumenten met betalingsachterstanden

Het aantal consumenten met een betalingsachterstand op krediet blijft afnemen. Op 1 juli 2018 had 6,4 procent betaalproblemen van de ruim 674.000 consumenten die bij BKR met een lening geregistreerd staan, 0,1 procentpunt minder dan een kwartaal eerder.

Lees verder

Nederlanders niet altijd zorgeloos op vakantie

Twee derde van de Nederlanders met reisplannen wil tijdens de vakantie het liefst nergens aan denken. Toch lukt dit maar 12 procent van de Nederlanders. Ze blijven vaak bezig met financiele zaken en 88 procent blijft online bankieren.

Lees verder

Weer meer startende ondernemingen

Voor het eerst in twee jaar tijd is het aantal startende bedrijven toegenomen. In de eerste helft van 2018 is het aantal met 2,6 procent gegroeid. Het aantal faillissementen is met bijna een derde afgenomen en ook zijn er minder bedrijven opgeheven.

Lees verder

Veel minder autos gestolen

Er worden steeds minder personenautos gestolen. Uit onderzoek van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit blijkt dat er in de eerste helft van 2018 in totaal 3.643 autos zijn gestolen.

Lees verder

Uurloon zelfstandigen harder omhoog dan bij werknemers

Het uurloon van zelfstandigen ligt in 2018 gemiddeld 15 procent hoger dan in 2013. Voor werknemers bedraagt de stijging net iets meer dan 5 procent.

Lees verder