Veel minder faillissementen

Het aantal faillissementen van Nederlandse bedrijven is in de laatste week van juni flink gedaald. In totaal gingen deze week 31 bedrijven en instellingen failliet en dat is volgens het CBS het laagste aantal in een volledige week dit jaar.

Lees verder

Spaarrecord: 9,4 miljard in 1 maand

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het totaal aan spaargeld van Nederlanders naar een nieuw record is gestegen. In totaal staat er 384 miljard euro op Nederlandse spaarrekeningen.

Lees verder

Reisverzekering vervalt soms voor code oranje-bestemming

Wie op vakantie gaat naar een gebied dat nog steeds code oranje heeft vanwege de coronacrisis, loopt het risico niet verzekerd te zijn.

Lees verder

Bedrijven krijgen maand extra voor aanvraag uitstel aflossingen

Banken geven bedrijven nog een maand extra om uitstel voor de aflossing van lopende leningen aan te vragen. De regeling zou eigenlijk tot 1 juli worden aangeboden en is bedoeld om ondernemers financieel meer lucht te geven.

Lees verder

Detailhandel boekt in mei grote omzetgroei

In mei heeft de detailhandel in Nederland 8,2 procent meer omzet gedraaid ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Daarmee werd de grootste groei sinds 2006 genoteerd.

Lees verder

Huishoudens sparen ruim 4 miljard euro meer

In het eerste kwartaal van 2020 spaarden Nederlanders 4,2 miljard euro meer dan in het eerste kwartaal van 2019. De inkomens stegen in dit kwartaal iets, maar vooral de uitgaven vielen sterk terug. Daardoor bleef er meer te sparen over.

Lees verder

Bedrijven boeken minder winst

De brutowinst voor belasting van bedrijven (uitgezonderd financiƫle bedrijven) kwam in het eerste kwartaal van 2020 uit op 63,5 miljard euro. Dat is 4,8 miljard euro minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Lees verder

Banken bieden voor bijna 17 miljard coronakrediet

Nederlandse banken hebben inmiddels 152.000 ondernemers en bijna 32.000 consumenten uitstel van aflossingen verleend en extra leningen verstrekt. Het totaalbedrag dat daarmee gemoeid is, bedraagt 17 miljard euro.

Lees verder

NHG verlengt garantstelling betalingsachterstand

Vanwege de coronacrisis heeft de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) de aanvullende borgtocht de Woonlastenfaciliteit vereenvoudigd. Gezien de huidige marktomstandigheden heeft NHG nu besloten om deze tijdelijke regeling met drie maanden te verlengen.

Lees verder

Aantal faillissementen iets hoger dan vorig jaar

Er zijn in de eerste 25 weken van dit jaar zo'n zeventig bedrijven en instellingen meer failliet gegaan dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder